Arjan Trap

Expeditie Brakestein

In het seizoen 2024 neemt fotograaf en verteller Arjan Trap je mee langs de hoogte- en dieptepunten van de geschiedenis rond buitenplaats Brakestein en Oudeschild.

De wandeling begint bij het zeemanskerkje van het havenplaatsje. Al wandelend langs de Kerkesteeg, de Ruyterstraat richting het Jeneverbuurtje.

In de rondgang gaat het over het ontstaan van Oudeschild, de bevolking, hun werkzaamheden en de elite. Over mensen zoals jij en ik. Die voor dilemma’s staan, keuzes maken, overleven. In dit oord blijven of de zee op richting de horizon.

Via het Skillepaadje richting buitenplaats Brakestein. Daar liggen de Wezenputten. Destijds voeren de bootjes via de Skilsloot vaten met water naar de schepen op de Texelse Reede.

In de tuin van buitenplaats Brakestein is een foto expositie van het werk van Arjan. Het werk is geïnspireerd op de vertelling van die middag.

Inbegrepen

Wandeling met verteller. Route Zeemanskerkje, Ruyterstraat, Jeneverbuurtje, Skillepaadje, Wezenputten, tuin van Brakestein.

Duur

Loopafstand: 3 kilometer.
Duur: 2,5 uur.

Extra

Na afloop een catalogus/calendarium.

Tarieven

Volwassenen: € 19,50
(inbegrepen catalogus/calendarium)
Kinderen 6 t/m 11 jaar: € 5,00
(zonder catalogus/calendarium)
Kinderen t/m 5 jaar: gratis

Startpunt

Om 13.30 uur bij het Zeemanskerkje in Oudeschild, Trompstraat 60.

Data 2024

De dinsdagen 23 april – 7 mei – 21 mei – 4 juni – 18 juni – 2 juli – 16 juli – 30 juli – 13 augustus – 27 augustus – 10 september – 24 september

Reserveren

Mail naar info@arjantrap.com

Translate »